38:e veckan... Bebis på väg?

Förvärkarna har börjat öka i smärta, och jag börjar undra om bebis har planerat att komma redan nu, eller om jag bara har starka förvärkar extra länge under denna graviditet. Idag gick vi in i vecka 38, samma vecka som storebror kom, så helt otippat är det inte om lillasyster kommer under den närmaste veckan. Idag har förvärkarna kommit så tätt att jag började klocka, och det började verkligen bli en sån där obehaglig mensvärkskänsla som jag känner igen från graviditeten med Valter. Men värkarna kommer och går. Det pågår regelbundet och tätt ett tag, men sen har det gett med sig efter en halvtimme eller två.


R skulle ha en "sista kväll med grabbarna" på ett tag, och jag släppte iväg honom faktiskt, för redan i natt tror jag inte på någon bebis så som dessa förvärkar har lurats under det senaste dygnet. Dock upptäckte jag ikväll att slemproppen har börjat lossna, så någon sanning finns det ju helt klart i dessa förvärkar. Men det kan ju efter slempropp dröja alltifrån några timmar till flera veckor tills förlossning, så mycket klokare blev vi inte. Men förmodligen blir det alltså inget januaribarn även om bf är 2/1 enligt mig och 31/12 enligt barnmorskan. Med Valter kom slemmisen en vecka innan han föddes, men det är ju tyvärr inte heller något facit...

Jag och Valter hade även eftermiddagen för oss själva idag, och eftersom det var både mörkt och blött ute så begav vi oss till Sats. Ett fantastiskt lyckat koncept med barnpassning på gymmet. Valter tjatar varannan dag om att gå dit, och man får slita honom därifrån jämt. Jag körde lite triceps, bröst och axlar, och passade sedan på att unna mig en lång stund i bastun! Superlyxigt, för det är sällan jag har möjlighet att unna mig den tiden.

Ikväll hade jag tänkt att ligga i soffan och läsa eller se på någon film, men jag fick nog av alla dessa förvärkar och slemmisen en spark i baken. Det fanns så mycket som jag ville hinna göra helt plötsligt! Några viktiga jobbmail att skicka, ett par jobbsaker att dokumentera (jag har ju inte jobbat min sista arbetsvecka ännu!), och så tvätt att göra, leksaker att plocka osv. Jag vet inte vart denna energi kom ifrån, och plötsligt blev nu klockan tolv. 

Med det sagt, dags att släcka lappan här. Väntar med spänning på vad morgondagen har att bjuda på!

#1 - - A (Allt enligt A):

Spännande! Det låter ju som att det kan bli bebis närsomhelst, så stort lycka till med allt!