Gott nytt år!

Nyårskvällen gick enligt plan, om än med något pressat schema som vanligt så att allting blev lite förskjutet.


Vi fick till slut till vårt obligatoriska familjeporträtt med en sovande lillasyster och en vrålhungrig storebror, men se ovan så bra det ändå blev. Middagen inleddes i senaste laget vid klockan 18.30, för en 2-åring som inte hade lyckats sova något på dagen. För honom blev det kvällen till ära köttbullar och makaroner då vi tyvärr inte har någon finsmakare till son. Vi föräldrar avnjöt samtidigt en ceviche med salma, mango, avokado, koriander & chili till förrätt samt en god skumpa. Därefter blev det tomtebloss på balkongen & lite familjedisco i vardagsrummet innan Valter däckade i säng efter en lång dag.

Så där lagom runt klockan 20 började vi med våra rotfrukter, så huvudrätten blev i senaste laget för oss, men det gjorde inget eftersom vi utöver förrätten småätit på alltifrån tryffelsalami till oliver och chips under kvällen.

Pannacottan och en kaffedrink avnjöts sedan i soffan där vi degade ner oss till en komedifilm. Det var på håret att vi höll ögonen öppna till tolvslaget, och fyrverkerierna betraktade vi från vardagsrumsfönstret istället för från balkongen där vi också har fenomenal utsikt. Allt som allt är jag riktigt nöjd med vår afton! Det var helt klart den lugnaste nyårsafton någonsin, men jag hade inte velat ha det på annat sätt.

Idag är dock denna mamma tröttare än tröttast efter en orolig natt. Lilltjejen sov nästan hela kvällen igenom igår trots ihärdiga väckningsförsök. Vi brukar inte hålla på att väcka eftersom hon ätit och gått upp i vikt som hon ska, men hon har tyvärr dragit på sig en förkylning och då blir man lite extra hönsig när hon sover i över fyra timmar och rosslar och snorar när hon andas. Till vår glädje tog hon igen och åt varannan timme under natten. Jag sov dessutom halvsittandes med henne i famnen halva natten så att hon kom upp och kunde andas lättare. Men jisses vad trött jag är idag! Tröttaste dagen sedan förlossningen helt klart... Med ett två-årigt yrväder här hemma som inte vill låta mamma sova så är det svårt att ta en tupplur under dagen. Men nu har pappan och Valter åkt iväg hem till mormor, och jag och lillasyster får en välbehövlig paus.

"Nyårs-löften/mål" återkommer jag  givet omständigheterna med en annan dag! Natti nattis...