Familjetid med guldkant

Det mesta av vår bamseweekend på Kolmården/vildmarkshotellet var över förväntan! Det började bra när vi möttes av den fantastiska vyn över bråviken från vår balkong. Att det dessutom var helt vindstilla och säkert runt 20 grader gjorde inte saken sämre. Vi inledde sedan vår vistelse i det lilla äventyrsbadet. Det var bara några få andra där (rekommenderas att åka dit på en fredag!), och vår lilla kille som är rätt ovan med vatten (vilket är vårt "stora projekt" under 2017) stormtrivdes. Han plaskade efter en stund hej vilt och vågade dessutom "åka i strömmarna" tillsammans med mamma och pappa. Även lillasyster fick vara med och bada en liten  stund. Hon verkade tycka att det var spännande och somnade som en stock i mjukliften därefter (utan vaggning).


Efter det hann vi med en liten vilopaus innan vi gick för att träffa Bamse och hans vänner i lobbyn före middag. Efter middagen hängde vi lite i lekrummet varifrån vi hade riktigt svårt att slita oss (gott betyg från storebror). Hela familjen slocknade sedan runt kl 21 efter en händelserik dag. Maten var väl ingen höjdare, men annars är vi väldigt nöjda med vår vistelse på vildmarkshotellet. Dagen efter tog vi det lugnt på morgonen, innan vi checkade ut och besökte djurparken. Det var perfekt promenadväder och vi fick se både tigrar, elefanter och gorillor på väldigt nära håll. Vi avslutade vår vistelse med delfinshowen (tummen upp av alla) före vi satte oss i bilen och körde hem. Eftersom vi besökte kolmården off-season så var jag osäker på hur mycket djur vi skulle få se, men vi såg nästan alla djur vad jag vet, och djuren var ganska aktiva och roliga att titta på (till skillnad mot hur jag hört att det kan vara under varma sommardagar).

Jag kan verkligen rekommendera detta koncept således! Vi kom hem i lördagskväll och har tyvärr därefter tampats med kräksjuka här hemma en i taget... Nu tycker jag att det får vara nog för denna säsong faktiskt!