Sista dagen på året

Årets sista dag inleddes med en familjepromenad till lekparken i vårvädret! Tänk att det är så varmt att det går att amma utomhus. Det gjorde både mamma och bebis glada!


Därefter har vi badat/duschat och gjort oss fina för kvällen. Vid nästa vakenstund ska även lillasyster få sitt första bad. Blir spännande att se vad hon tycker om det!

Pappan och storebror åkte precis iväg för lite sista-minuten-inköp. Skumpan står på kylning och jag ska börja preppa vår förrätt och efterrätt så gott det går, så att vi inte står i köket halva kvällen. På menyn står Ceviche med salma, avokado, mango och koriander till förrätt. Oxfile, bea (färdig!) och ugnsrostade rotfrukter till huvudrätt. Pannacotta till efterrätt. Det mest tidskrävande momentet är nog att hacka rotsakerna, men annars tror jag att vi har gjort det enkelt för oss.

Går allt enligt plan tänkte jag faktiskt göra mig kvällsfin med både klänning och lite läppstift. Det har inte hänt på ett par veckor kan jag säga!

Skriv inläggstext 

Vilodag

Idag blir det vilodag för mamma och bebis, medan pappan och Valter är på äventyr. Eftersom vädret är grått och tråkigt har de åkt till Andys lekland tillsammans med ett par kompisar med en 2-åring.


Jag och lillasyster har haft riktigt bra nätter på sistone. Hon äter vanligen en sista gång för kvällen vid 23-24. Sedan blir det oftast runt 04 och runt 08. Riktiga drömnätter så här tidigt om jag får säga det själv! Även storebror sov bra relativt tidigt, men inte så här tidigt! Dock är jag rätt trött ändå, för blöjbyten på natten gör att jag vaknar till och inte kan somna om förrän efter ett bra tag.

Idag unnar vi oss därför lite av en vilodag jag och bebis. Senare kommer min bästa väninna förbi, och så måste vi planera nyårsmenyn om det ska bli någon god mat för vår lilla familj. Nyår ska vi för övrigt fira helt själva. Det har blivit väldigt mycket socialisering nu under julveckan, så det finns inte riktigt något behov eller ork för större festligheter på nyårsafton. Vi gör det lite extra fint för oss själva bara, så kan vi ta middagar med kompisar vid "lugnare" tillfällen.

God jul!

Nog har vi orkat fira lite jul trots allt, även om hela familjen är lite tröttare än vanligt.


Julafton tillbringade vi hos R's morbror med familj. De hade bäddat i ordning i sitt extrarum så att jag och bebisen kunde dra oss undan och vila emellanåt! Det gjorde vi ett par gånger, medan pappan och Valter var igång hela eftermiddagen och kvällen. Jultomten gjorde verkligen succe! Valter blev helt lyrisk när han skymtade tomten genom fönstret.  Han sjöng sånger till tomten och vågade tom sitta i hans knä. Otroligt roligt att se, då tomten förra året fortfarande var lite läskig och inget han riktigt begrep sig på.

Jag hade tydligen varit väldigt snäll i år för jag fick ett fantastiskt aktivitetsarmband från Fitbit! Den mäter både puls, sömn, steg och aktivitetsnivå och synkar till telefonen där man i appen finner massor med finesser. Är superpeppad att få börja använda den nu när jag äntligen kan börja röra på mig som vanligt efter graviditeten. I slutet av graviditeten kunde jag ju inte ens gå 20 meter utan att få sammandragningar. Utmattningen av blodförlusten börjar släppa och jag känner mig piggare nu, även om det är en bit kvar till långa härliga barnvagnspromenader. Har varit ute och provkört donkey duon på ett par kortare promenader bara än så länge.

Idag blir lillan en vecka gammal, och hon är rakt igenom en riktigt nöjd och enkel bebis. Amningen kom igång riktigt snabbt till skillnad mot förra gången, och mjölk fanns det snabbt av i överflöd. Jag var inställd på att det skulle vara trögstartat och kämpigt som sist, och är väldigt glad att det har gått av bara farten. Lillan gick bara ner 4% i vikt och vände uppåt igen snabbt. Hon äter vissa delar av dagen varje timme, men på natten blir det ofta 2-3 timmar emellan, liksom ibland på dagen när hon tar en längre tupplur. Imorgon har vi vår första tid på bvc, och det ska bli superspännande att se hur hon har växt sedan i fredags då vi hade vårt återbesök på BB.

Nu sitter jag här och ugglar alldeles för sent för mitt eget bästa för än så länge varierar nattsömnen rejält här. Ett sammanhängande 3-timmars pass av sömn har jag dock fått de senaste nätterna, så jag håller tummarna för det! 


Visa fler inlägg