När det stormar

Ett ögonblick av solsken en stormig dag

Vi tog vara på ögonblicket då solen sken på himlen. Bortsett från det har det mestadels stormat hemma hos oss...


Idag har pappan lämnat på dagis, och vi får hjälp av hans kusin med hämtning. Det innebar att jag ansåg mig ha oceaner av tid. Jag hade tänkt mig både en tupplur, hemmaträning, bebisbad samt städ & plock för att få det fredagsfint här hemma. Därefter en längre promenad ute för att göra lite ärenden.

Den tidsplanen kunde ha hållt en av våra bättre dagar, men ibland stormar det hemma hos oss också (även om vi ofta har en liten solstråle).

Någon tupplur blev det inte tal om eftersom fröken sover max 30-40 minuter år gången, med nappinstoppningsservice däremellan. Att jag ligger sömnback beror på att samma sak. Vi har haft en liten fröken som sover oroligt och behöver nappen några gånger i timmen. Särskilt efter klockan 03, varefter det inte har blivit särskilt mycket sammanhängande sömn. Sen har vi ju en 3-årig virvelvind mellan oss ganska många nätter också, men det är en annan historia.

Det har i vart fall tjurats mest hela tiden idag. Hon sover mycket men vaknar hela tiden. Känns inte som att hon äter ordentligt heller. Beter sig nästan som att hon har ont i magen, men ändå inte eftersom hon till slut somnar. Svårt att veta vad hon vill. Kanske är hon lite sjuk. Hon är ju lite snorig (vilket hon i ju för sig har varit av och till ända sedan hon kom till jorden). Ett litet bad för henne lyckades jag åtminstone klämma in. Hemmet ser fortfarande ut som ett bombnedsslag, men jag tänkte nog packa ut oss med vagnen så att vi åtminstone får något mer trevligt gjort idag. Man vill ju förvalta såna här dagar som är så fyllda av möjligheter, om det inte skulle storma så mycket bara.

Plötsligt händer det

Helt plötsligt somnar vi helst i sängen tillsammans med goskaninen

Lillasyster somnar numera bättre i sin egen säng än någon annanstans!

Vi hade några dagars kamp nyligen när en liten tjej som till synes verkade helt pigg och nöjd helt plötsligt tenderade att omvandlas till världens mest ilskna bi, utan några som helst varningssignaler. Jag känner igen detta fenomen från när storebror var liten. Att den där övertröttheten kunde dyka upp rakt från ingenstans. Fram till 2-3 månader somnade han också relativt enkelt lite här och var, men sedan så behövde man vara uppmärksam!

Lillan maskerar sina trötthetssignaler relativt väl så jag har börjat hålla koll på klockan istället. Har hon varit vaken i mer än 90 minuter så är det oftast sängen som gäller! Och hon kommer till ro betydligt bättre där helt plötsligt än "förr i tiden" då det var famnen (eller en vaggande babysitter i viloläge) som fungerade bäst.

Vardagsrytm med kvalitetstid

Även om det är en helt annan föräldraledighet med barn nummer två och ett mycket hetsigare schema (så här i efterhand tycker jag att tiden var oändlig med nummer ett), så är det väldigt mysigt med all den extra tid som man har möjlighet att få med det stora barnet. Så här några månader in i lillasysters tillvaro börjar ju vardagsrutinerna komma på plats lite. Rytmen har ganska naturligt fallit så att lillasyster tar en längre nap i vagnen på eftermiddagen.  Det är snarare regel än undantag att jag och storebror rullar vagn till någon trevlig lekpark efter dagis. På sätt och vis är nog detta dagens mysigaste tid, för då får vi riktig kvalitetstid på tu man hand.  Hemma blir ju tempot desto högre med både bebis som ska ammas och kräver viss underhållning (även om lilla prinsessan även underhåller sig själv mycket), och alla kvällsbestyr med middag och lek för storebror, innan R kommer hem från jobbet. Extra härliga är förstås våra eftermiddagar ihop nu när det har varit så fint väder. Igår hann vi med att både titta på ankor, ha lite picknik, äta glass och besöka en lekpark. Hem kom vi inte förrän närmare 17.30, samtidigt som R kom hem från jobbet. 


Lillasyster börjar också få en mer stabil rytm nu, och hon somnar oftast för natten runt klockan 20. Detta innebär att det även blir lite kvalitetstid för mig och R om kvällarna efter att vi har plockat och städat lite. Det är verkligen efterlängtat! Det är så skönt att ha landat i en lite stabilare vardagsrytm, och det känns som att hela familjen är på topp för tillfället. Och det är ju inte helt tokigt att våren så sakteliga är på väg! 

En glimt från gårdagens eftermiddag i vårsolen
Visa fler inlägg