Den ultimata avkopplingen

Finns inget bättre efter en aktiv dag för en trött gravidkropp!

Vecka 36 nu, och ibland undrar jag hur länge den här lilla bebisen verkligen kommer att stanna i magen. Dels så föddes Valter i vecka 38, men förverkarna/mensvärkskänslan har verkligen avlöst varandra denna kväll de senaste tre timmarna. Förvisso har jag varit ganska aktiv, och när jag väl lade mig i badkaret så släppte det. Men man kan ju inte låta bli att undra. Har varit rejält trött den här veckan, och vid flera tillfällen undrat hur jag ska hålla mig vaken en hel arbetsdag. Urgulliga chefer som jag har på jobbet så har de ordnat mig en riktig mys/vilohörna om jag behöver en liten paus, och så gott som insisterat på att jag jobbar hemifrån en gång i veckan i alla fall. Det är egentligen helt toppen eftersom jag har en del promenerande till/från jobbet (= sammandragningar som tom gör ont), och det dessutom är lättare att fokusera samt beta av hemma ibland, eller ta en vilopaus om det behövs. Jag är verkligen tacksam över mina gulliga chefer samt kollegor för den delen!

I helgen har vi varit på helsingforskryssning med familjen. Jag har inte varit det roligaste resesällskapet då jag verkligen har prioriterar vila samt sömn, men det är jag nöjd över för jag känner mig faktiskt utvilad efter denna helg.

Nu håller vi tummarna för att lilltjejen stannar i magen åtminstone några veckor till! Har ju tänkt att jobba i 2-3 veckor ytterligare, och att hinna vila upp mig i några dagar ;)

Egen-tid & vecka 35

Skriv inläggstext 

Valters faster är i Stockholm över helgen och det innebar att hon hämtade på dagis igår och att Valter sov över och hängde med henne samt farmor hela kvällen igår. Vi har fått en del partid för både bio och restaurangbesök på sistone, så vi passade faktiskt på och unnade oss en skön hemmakväll. Ni anar inte hur lyxigt det kändes att bara få slänga sig ner i soffan när jag kom hem från jobbet. Istället för att leka, fixa mat, leka, natta, städa, och decka i soffan vid runt 20.00. Så härligt och välbehövligt att bara få tänka på sig själv en stund! Vi passade på att boa lite under kvällen, och hämtade upp lådan med bebiskläder från källaren. Sorterade ut de minsta plaggen, och klurade på om något saknas.

I princip så har vi allting, men jag insåg att vi kanske behöver en varm vintermössa, då Valter föddes i Mars och det aldrig blev riktigt kallt då. Sen har jag förstås inte kunnat låta bli att köpa några enstaka nya plagg till lillasyster. Får se när hon behagar att komma till världen! Barnmorsan och vi tippar på att hon kommer ett par veckor tidigare precis som Valter gjorde. Bf är 31/12, men vi är mentalt inställda på att det kan hända från runt 10/12.

I förmiddags tog jag en promenad i snigeltakt som vanligt (för att slippa sammandragningar) och köpte en fin helgbukett med blommor. Allldeles snart väntar vi besök av några vänner för lite glöggmys och spelkväll. Får se hur mycket våra 2-åringar och en nyfödd låter oss spela, men ambitionen finns där!

Jag ser det snöar!

Jag kom iväg en halvtimme tidigare hemifrån idag för att gå till dagis, kl 7.45. Men kom som förmodligen många andra idag, ändå till jobbet betydligt senare än vanligt...

För mig var inte kollektivtrafiken det största problemet, utan däremot att ta mig till förskolan till fots! Det är inte mer än 10 minuter dit i vanliga fall, men dumt nog försökte jag ta oss dit med barnvagnen (en trehjuling), och det gör jag aldrig om! Fick släpa den dit baklänges i en halvmeter snö på oplogad gångbana. Efter sammandragning på sammandragning (vilket snarare är regel än undantag numera när jag är i rörelse), ringde jag R som fick komma och assistera (och som tur är skulle senare till jobbet idag). Han fick bära en tjurig Valter som vägrar att gå, medan jag drog dit en 15 kg lättare tom barnvagn. Behöver jag ens nämna att det blir pulka till dagis imorgon!

De flesta verkar ha suttit fast i kollektivtrafik eller bilköer idag, men de tunnelbanor jag åkte var bara lite försenade. Resten av familjen sover nuvmedan jag sitter och spanar ut över snöklädda gator. Älskar verkligen riktigt vinterväder, trots alla framkomlighetsproblem! Den lilla i magen är också vaken. Det har varit en riktigt aktiv dag idag! Vecka 33 redan och det börjar kännas riktigt verkligt nu. Jag kan räkna antal arbetsveckor på fem fingrar, och vem vet när när hon faktiskt kommer ut! Har den senaste veckan börjat känna som svag mensvärk då och då. Förvärkar vad jag förstår. Förra graviditeten kände jag bara av sammandragningar så här tidigt, och denna typ av "mensvärk" kom först i samband med att de riktiga värkarna kom igång.

Annars är jag ovanligt pigg jämfört med hur jag kände för några veckor sedan. Det enda jag har att klaga på är dessa sammandragningar (som kommer så fort jag promenerar) och förvärkarna, samt att bebisen trycker på revbenen så det ömmar i nivå med bh-bandet.

Visa fler inlägg