Feel-good-helg


Denna helg har varit en riktig sån där feel-good-helg som påminner mig om vad jag behöver mer av i tillvaron. 

Valter har blivit frisk igen (peppar peppar), jag har fått träna massor, varit ute mycket i fina friska luften, fått avnjuta en lyxig brunch och dessutom fått ordentligt med tid med två nära vänner (vilket alltid är en bristvara tycker jag!). Ändå känner jag att jag dessutom har hunnit koppla av och vara i nuet, utan att jäkta runt. Och hemmet ser inte helt tokigt ut heller. Visste knappt att det var möjligt att känna sådan harmoni efter trots allt en helg med flertalet aktiviteter. Kanske helt enkelt för att allting var feel-good-aktiviteter och att jag hade ordentligt med tid för dem.

Riktigt grym helg helt enkelt, och jag är faktiskt även laddad inför kommande arbetsvecka också, där massor ska ske! Nu håller vi bara tummar och tår för att vi alla kan hålla oss friska ett litet tag!

Vabruari...

Är ganska så färdig nu med både januari och februari! Det har aldrig gått mer än en vecka innan Valter blivit sjuk igen. Livspusslet får vi oftast ihop eftersom vi har flexibla jobb, kan jobba hemifrån när det passar och dessutom får en del hjälp med vab. Men jag tycker mest det är synd om vår lilla skrutt! Kan han få vara lite frisk nån gång också, och få gå på dagis mer än fem dagar på raken utan att bli sjuk... Men jag antar att det måste bli bättre nu när vi snart lämnar dessa influensatider och Valter snart fyller 2 år.

Mycket mys i soffan blir det i alla fall under sjuktider som dessa. Och jag har ändå fått ihop en hel arbetsdag idag; genom att jobba över igår, jobbat när valter sover, och i eftermiddags ha kunnat jobba på ett trevligt cafe här i närheten i ett par timmar, när mormor kom och passade valter efter jobbet.

Faktiskt rätt mysigt att cafejobba, och så sparade jag en timmes dyrbar arbetstid genom att inte åka tunnelbana till kontoret och tillbaka.Hemmahelg och barnrum


Denna helg är det min tur att vara lite sjuk igen. Inget värre än halsont, men alltid lika tråkigt på helgen när jag verkligen har tid att träna!

Istället har helgen bestått av städ&fix hemma, tidig middag med vänner som väntar sitt första barn, och lekparksbesök förstås. Söndagen blev dock lite upp och nedvänd, och vi har lyckats bråka om både mat- och sömn här hemma! Det är mycket egen vilja hos vår lilla två åring, som helst bara vill äta det han vill äta (majskrokar och klämmisar), och som de flesta barn; helst inte sova alls.

Nu sover i alla fall den lilla skrutten till slut, och jag surfar efter barnrumsinspiration. Valters rum är rätt litet så det är inte helt enkelt. Vi vill gärna ha mycket praktisk förvaring så att leksakerna slipper vara utspridda överallt, men där måste vi också dra en gräns någonstans för att få lite luft i rummet.
Visa fler inlägg