Skärgårdslivet

Ovan ser ni en glimt av skärgårdslivet denna vecka! Tiden går för en gångs skull lagom långsamt och vardagen består av små utflykter i skog och på klipporna här omkring, blåbärsplockning, bastubad och bollspel på gräsmattan framför vårt hus. Jag är den enda i familjen som har badat två gånger, då de övriga två är riktiga badkrukor. Valters stora semesternöje är att kasta stenar och kottar från klipporna ner i vattnet, och denna mammas största glädje är helt enkelt att det inte råder någon stress här någonstans. Vi vaknar när vi vaknar, går ut när vi känner för det och har allt som finns att göra inom 500 meters avstånd.

Igår kom mormor hit för att göra oss sällskap, så vi har fått lite extra egentid för segling och paddling.

Idag har vi i princip bara hängt lite på stranden, spelat boule, kört ett yogapass, badat bastu och grillat. Så ni hör ju själva vilket lagom tempo vi håller.

Älskade semestermode!

Semesterträning

Från dagens träningsmoment

Tacka vetja Sats för deras online-training! Jag tycker att det är grymt bra nu under semestern, och även vissa vardagkvällar om jag har svårt att komma loss till gymmet. Igår tränade jag och mannen min deras 21 minutes workout, och idag blev det crosstraining (fast endast för mig). Det är så härligt att träna utomhus, men i denna hetta gäller det att vara i skuggan. Det fläktar också en hel del här ute, så det gick trots värmen bra att träna mitt på dagen när Valter sov.

Passet idag bestod av benböj, plankan, utfallssteg/hopp, burpees, stol&bord, höga knän samt mountain climber och fällkniven (de sistnämnda bytte jag dock ut mot båten och "kissande hunden").

Än så länge kan jag köra de flesta övningar, men vissa övningar känns helt enkelt osköna just nu och då byter jag bara ut efter känsla. Vi har lite motto nu under vår stugvecka att sova och träna mycket, vilket är just det som inte alltid hinns med i den mån vi skulle önska i vardagspusslet. Här är det inga problem alls att hinna med. Vi brukar somna tidigt i soffan slötittandes på någon dålig serie på ettan eller fyran (3G-täckningen är så dålig så det blir inget av våra favvoserier på Netflix eller hbo).

Vi har ju allt sol, bad och naturäventyr precis runt husknuten här, så att inte klämma in ett träningspass per dag vore verkligen att inte uttnyttja potentialen av denna semestervecka till fullo.

Andra graviditeten - hittils

Skriv inläggstext 

Skriv inläggstext 

Liten kula vecka 16+4

Denna graviditet har hittils varit snarlik min första förutom att jag upplevde tröttheten den första tiden som ännu värre denna gång. Att magen kommer tidigare stämmer åtminstone i detta tidiga skede (vecka 17) bra på mig. Vill minnas att jag inte hade en liten kula förrän runt vecka 20 förra gången. Jag fick ganska tidigt jobbiga sammandragningar förra gången, och hoppas att de håller sig borta lite längre tid denna gång.

Annars mår jag riktigt bra, och märker knappt av att jag är gravid förutom på att magen växer. Och så är jag generellt lite mer lättirriterad, och framförallt tankspridd. Jag som i vanliga fall har stenkoll på allt blir just nu dagligen frustrerad över att jag lägger ifrån mig grejer, har glömt något som jag "vet" att jag packade ner, och över att jag helt enkelt inte längre grejar att hålla "många bollar i luften", som när jag är ogravid. Det är extremt jobbigt för ett kontrollfreak som mig!

Visa fler inlägg