Skärgårdshelg


Inte alls tokigt läge en söndagförmiddag

Igår efter lunch checkade jag och några vänner in på Djurönäset SPA ute på värmdö. Valter lämnades hos farmor eftersom pappan också är ute på äventyr denna helg.

Eftermiddagen började med Yoga-pass och en smarrig eftermiddagsfika. Sen blev det bastubad i deras bastulandskap och häng i bastulandskapet med varsin bok och alkoholfritt bubbel. Kvällen avrundade vi med trerätters middag före vi alla däckade i säng vid halvtolv-tiden. Uppe-sittar-rekord på ett tag för denna småbarnsmamma!

Idag hade två av tjejerna lite bråttom iväg, men jag och en till fortsätter vår vistelse här lite till. Vi har tagit en långpromenad i de vackra omgivningarna, och nu har vi hittat det perfekta stället för en läspaus.

Oj vad välbehövligt med lite egen-tid för denna mamma! Verkligen något som jag känt ett behov av i några månader. Att "bara vara" och få tänka på bara mig själv är något jag inte har gjort på ett tag känns det som! Särskilt denna vår med en hel del sjukdomar, vab och lilla Valters magproblem. Man tenderar helt enkelt att glömma bort sig själv under såna tider, och det är skönt att på detta sätt ha fått en paus för avkoppling och reflektion, och få landa i sig själv lite igen.

Hockey prepp

Dagens ego-moment och prepp inför dagens spännande match (Finland Ryssland).

Den lille sover, R är på thaiboxning och denna mamma sitter och njuter på balkongen, medan hamburgarna grillar sig själva.

Vi har dagen till ära preppat med riktig hockey-mat. Grönsaksstavar med en god dipp är verkligen underskattat har jag insett sedan vi fick Valter. Att grönsaker i stavform är det som gäller förstod jag för länge sen, men att det blir ännu mycket roligare med dipp var en glädjande insikt. Snart blir det lunch med hamburgare här i solskenet så fort som R kommer hem.

Det är riktigt varmt och skönt här i solen, till skillnad mot i morse när jag var ute på powerwalk. Då var det inte lika mycket sommar i luften!

Fint till balkongenBilen full med grönt.

Vad passar väl inte bättre att göra en kall och regnig dag som denna om inte lite balkongshopping. Det var en perfekt dag, för alla andra verkade ha gjort det under förra soliga helgen. Plantagen var nästan tomt på folk, så jag botaniserade i min ensamhet. Lite farligt dock för en tjej som mig, med väldigt ogröna fingrar. Hittade massor av fint men har dålig koll på hur praktiska blommor jag köpte! Halva notan gick på snygga stora utomhuskrukor. De i betong var tyvärr slut så jag freestylade med en helt annan rustisk variant.

Nu är bilen proppfull med växter, och jag sitter hemma hos mamma och väntar på att Valter ska vakna från sin tupplur. Sen ska vi hem och balkongfixa! Om jag lyckas bra så blir det en trevlig överraskning till R som senare i eftermiddag kommer hem från en weekend med kompisarna.
Visa fler inlägg