Egen tid!

Innebörden av veckans egotid

Igår eftermiddag när jag satt och avrundade på jobbet och funderade på hur helgen skulle bli, så insåg jag vilket skrikande behov ev egen-tid som jag har! Ett helt bortträngt behov egentligen, som jag som tur är lät komma fram. Men helt obefintlig är den där "egen-tiden" förstås inte i vanliga fall heller, men de senaste veckorna så har den faktiskt bara bestått av mina tre träningspass per vecka, samt trötta vardagkvällar efter läggning (men det sistnämnda kallar jag inte förkvalitetstid!).

I vilket fall som helst så skickade jag en sms-beställning på egentid denna helg till R, och vips så erbjöd han mig lördag förmiddag "ledigt". Det kallar jag kärlek! Jag strosade runt på stan under förmiddagen, zippade på mocca-latte, och njöt av att vara för mig själv. Med mig hem fick jag lite nya skönare underkläder, men även nya mammakläder som inte stod på shoppinglistan egentligen. Det känns tråkigt att lägga pengar på kläder som bara används under en kort period, men samtidigt så piggar det faktiskt upp under grå november-dagar att få ha på sig något nytt och fräscht som man känner sig snygg i. Så det tyckte jag att jag var värd! Förhoppningsvis var detta sista påfyllningen i garderoben innan bebis kommer. Jag passade också på att köpa några böcker som har funnits på listan länge. "Att föda" (borttappad bok som jag idag köpte på nytt) började jag redan läsa under förra graviditeten, men hann inte med många sidor eftersom Valter kom tidigare. Denna gång tänkte jag börja läsa i god tid, då jag tycker att det är en bra mental förberedelse att påminna mig själv om hela förlossningsskedet och allt som hör till. Denna gång kommer vi inte gå några kurser förutom lite kortare förlossningsinformation på BB stockholm (och eventuellt profylaxkurs).

Lagom till när jag kom hem så gick R och Valter ut till lekparken. Så jag slängde mig ner i soffan med en kopp te och läste lite, samt tog en tupplur. Den lyxigaste egen-tiden är ändå den här hemma, om jag är hemma helt ensam, och utan att behöva nyttja tiden till städning, tvätt eller hemmafix som egentligen alltid står på att-göra-listan hos oss. Men jag lyckades faktiskt ignorera stöket för en timme och bara koppla av!

Nu känner jag mig som en ny människa igen! Note to self... Glöm inte bort en ordentlig dos av egen tid REGELBUNDET!

Träningsstart på dagen!

Jag var uppe tidigt som vanligt denna morgon, men klämde in ett morgonträningspass för ovanlighetens skull. Det är inte så ofta vi får ihop schemat med hämtning och lämning för att kunna gå och morgonträna (ska man hämta på dagis så behöver man ju vara på jobbet väldigt tidigt), men idag jobbar jag hemifrån och detta sparar in en hel del tid.
 
Jag har också besök hos barnmorskan mitt på dagen, så det passade bra att jobba hemifrån. Det är rackarns skönt att ha ett flexibelt jobb, blir så mycket enklare att få ihop vardagspusslet då!
 
På gymmet blev det 20 minuters crosstrainer och 30 minuters styrketräning. Det är standardupplägg för mig just nu, då jag i princip har övergett gruppträningen. Det blir så mycket som behöver bytas ut, att det helt enkelt ger mig lika mycket att gå på klasser. Hur mycket jag än tycker om det i vanliga fall! Idag blev det axlar, triceps och bröst, i ett relativt folktomt gym (fördelen när man tränar på morgonen!). Generellt så består träningsveckorna just nu av två kombinationspass (med styrka & crosstrainer). Har jag tur lyckas jag tajma in en spinning och då blir det det istället för crosstrainer. Därutöver har jag börjat köra gravidyoga hemma, och så blir det förstås en och annan promenad. 
 
Jag och vecka 31-magen nästan ensamma på Sats denna morgon
 

Harmonisk helg

Lördagsyoga och vecka 30-mage

För första gången på ett bra tag så känner jag mig i god balans både på jobbet och hemma. Jag är i fas med projekt och "att-göra-listor" både på hemmaplan och på kontoret, och är väldigt taggad inför kommande vecka till och med. Då finns det äntligen tid för nyskapande aktiviteter! Det är en otroligt skön känsla, som jag helst skulle leva i hela tiden om det var möjligt.

Magen bara växer och växer, och jag känner mig betydligt mer gravid under denna graviditet än förra. Sammandragningar har kommit tidigare, och jag har börjat känna förvärkar senaste veckorna. Vad nu skillnaden är förstår jag inte riktigt, men sammandragningar för mig är när livmodern drar ihop sig och blir hård som en fotboll, medan förvärkar känns mer som en mild mensvärk (ibland samtidigt som magen drar ihop sig till en fotboll). I vilket fall som helst så känns det väldigt verkligt nu helt plötsligt att det inte alls är långt kvar förrän vår lilla flicka kommer.

Vecka 31 gick vi in i idag, och jag insåg att jag kansle borde börja fundera på bb-väskan snart. Man vet ju aldrig när de små liven vill komma ut, men om det blir som med Valter så kommer det att ske några veckor tidigare.

Vi har haft en väldigt lugn helg, då Valter har varit krasslig och vi har haft lite att pyssla med här hemma. Lugna helger innebär också tid för både träning och vila. Igår blev promenad och gravidyoga för denna mamma, och idag blir det gympass för både mig och R. Vår lilla sjukling får tillbringa några timmar hos farmor är det tänkt. Roligt med lite omväxling när man är sjuk!

Visa fler inlägg