Ny vecka

Lyxig frukoststund (oftast slevar jag i mig en snabb macka o skål med musli samtidigt som jag kokar kaffe, eftersom lillan brukar börja vråla efter frukost samtidigt. Idag fick jag döremot lite egen-tid framför nyhetsmorgon i över en timme innan hon vaknade.

Dagarna bara flyger iväg här borta! Vi har haft en fin helg, och mest glad är jag över att storebror har fått lagom mycket aktivitet (eftersom det av förklarliga skäl har blivit mycket hemmatid på sistone). Vi har varit ute en hel del,  haft middag & spelkväll tillsammans med min bror och hans flickvän och jag har haft lite egentid och varit ute på en lyxig brunch i söndags.


Vi börjar få en rätt bra livsbalans här just nu! Mycket tack vare att vår prinsessa bjussar denna mamma på så bra nattsömn numera (peppar peppar!). Det gör att jag får energi över till både storebror och till lite kvalitetstid med R när barnen har somnat.

Det där med somna har dock varit lite småknepigt de senaste nätterna. Lillskrutten har haft väldigt svårt att komma till ro på kvällen och vi har fått prova diverse vaggningstekniker, guppande på pilatesbollar och marathonamning. Till slut har vi ändå lyckats, och därefter har nattsömnen varit väldigt bra även om lillan snörvlar en hel del just nu på grund av en förkylning. Hon är för övrigt hela 6 veckor fyllda nu, och det ska tydligen vara en utvecklingsfas just nu som gör tillvaron extra kinkig. Storebror däremot har kommit in i en riktig solskensperiod och är på otroligt bra humör, och just nu en ganska så självständig liten kille.

Nu ska jag och skruttfia gå och handla lite mat och gå på en promenad innan hela dagen springer iväg! 

Soljakt en utedag

I förmiddags lyckades vi ta oss ut hemifrån extremt tidigt för att vara oss, och redan före klockan 10 var vi påklädda och klara utanför lägenheten. Och till och med kaffetermosen var med!


Jag hade kollat klart.se-appen som hade lovat strålande sol hela dagen. Trots det genomtjocka grå diset på himlen så hade jag någon konstig vision om att det under vårt lekparksbesök skulle spricka upp även om det inte såg så ut. Det gjorde det inte i alla fall! Men vi hade roligt ändå. Vi var och tittade på den stora svansamlingen vid norra mälarstrand, och därefter hängde vi i V:s favoritlekplats i rålis. Lillskrutt sov som en stock även fast vi var ute i ett par timmar.

Lagom till när båda barnen hade somnat efter lunch så tittade den efterlängtade solen fram till slut! Denna mamma unnade sig lite egen-tid och fika i solskenet på balkongen medan pappan inte kunde låta bli att städa (ikväll får vi gäster till spelkväll!). Här sitter jag fortfarande och slöar, och två-åringen har sovit alldeles för länge igen, så nu får jag skärpa mig!

Fredagsmys

Den vuxna delen av fredagsmyset. Tryffelsalami, ett gott glas rött och mysbelysning.

Idag har varit en helt vanlig dag för mig och lillskrutten. Vi har handlat mat inför helgen, badat i baljan, varit ute på promenad och plockat lite här hemma, tills det var dags att hämta storebror.


När man har ett barn i snart treårsåldern som börjar förstå sig på konceptet fredagsmys, så når dess innebörd en helt ny dimension! Tidigare kan det ha inneburit ett gott glas rött vin i soffan till en bra film när barnen har somnat, men nu blir konceptet något mycket större. Det är riktigt kul när ens barn också börjar förstå skillnaden på olika dagar. Exempelvis att fredagar kan vara lite extra festliga för nu är det helg! Då lagar vi ofta favoritmaten även om det kan innebära dubbeljobb ifall vi föräldrar inte är sugna på falukorv eller köttbullar. Idag har vi haft lite disco här hemma efter dagis, och senare till kvällen får det bli lite snacks och kanske en kul film till Valter. Jag längtar tills han är redo för familjefilmer som vi alla kan ha glädje av. Det känns inte som att det är särskilt långt kvar, men än så länge tittar han fortfarande helst på Daniel Tiger eller Nicke nyfiken.

Oj, nu ska vi visst ha mer disco!

Visa fler inlägg