Åsna på väg!

Efter många om och men bestämde vi oss till slut för att köpa en Bugaboo donkey. Jag älskar vår smidiga Cameleon som vi har idag, men efter mycket resonerande har vi kommit fram till att vi nog kommer att ha mycket glädje av en donkey duo i förmodligen ett år framöver. Och när vi inte längre använder den i duo-läge så verkar det vara en väldigt trevlig vagn att använda i mono-läge istället!

Googlar man på ämnet så verkar de flesta vara överens om att man bör strunta i en dubbelvagn om man har ett äldre barn mellan 2,5-3 år när bebisen föds. Men vi kom till slut fram till att det finns många skäl för oss att sticka ut från mängden. Det främsta skälet är det faktum att vi har en liten "vagn-kille" som älskar att åka i sin vagn. Jag kan inte tänka mig att detta har ändrats helt radikalt om tre månader, och vi skulle inte heller ha hjärta att ta ifrån honom hans vagn "för nu ska bebis åka i den" (däremot vet vi inte om lillasyster blir en "vagn-person"...). Det andra skälet är att vi bor i stan och jag kan räkna upp en mängd tillfällen då jag kommer uppskatta att kunna ha båda i vagnen. Till exempel när jag har en 3-åring som vägrar att promenera (och vill bli buren), eller när jag vill slippa springa efter honom när han rusar ut i trafiken (lätt hänt från en ståbräda varifrån man enkelt skuttar ner). Liksom när vi promenererar hem från middagar hos vänner och båda barnen är trötta, när vi är ute på långpromenader eller utflykter med båda barnen, eller för att överhuvudtaget kunna gå ut med båda barnen när Valter är sjuk och hemma från dagis (åtminstone förra vintern var en riktig VAB-vinter...) Skälen är många helt enkelt!

Det var förstås helt avgörande att vagnen också går att använda som singelvagn, då Valter förmodligen kommer börja minska på vagnåkandet rejält under det närmaste året. Min enda tveksamhet har handlat om ifall jag kommer uppleva donkeyn i monoläge som alldeles för bred efter att ha rullat runt med en smidig cameleon. Men efter att ha testat den i butik några gånger, och när jag fattade att den i monoläge faktiskt inte är en enda cm bredare än buffalon, så insåg jag att detta kommer bli toppen! Det blir också helt fantastiskt att kunna packa vagnen med betydligt mer grejer än vad vi kan Cameleons lilla varukorg.

Sen fick jag också lära mig att donkeyns sufflett går att höja ca 5cm, vilket innebär att Valter har betydligt mer marginal i den än i Cameleon.

Nu är vår Åsna således beställd med beräknad leverans om 2-4 veckor, och jag längtar! Vi beställde från Holland vilket gör att vi sparade runt 3500kr, och det kan vi nog ha mycket roligare för.

Träning hittils under graviditeten

Skriv inläggstext 

Den fysiska orken så här långt in i graviditeten (vecka 26) har verkligen inte börjat tryta! På sätt och vis är jag dock lite mindre motiverad eftersom jag inte längre kan välja den träning som jag tycker är allra roligast. Det blir ju att hitta mycket ersättningsövningar (och det går ganska bra) men det är inte så roligt att gå på ex gruppträning när hälften av övningarna behöver bytas ut. Då blir det mer effektivt att träna själv ute i gymmet, och mer avkopplande för den delen. Cykelpass går ju i alla fall toppen att delta på, så det hoppas jag att kunna gå på ända fram till slutet. Tyvärr så blir detta den enda formen av konditionsträning, för jag får sammandragningar av allt vad exempelvis raskare promenader heter.

Men jag är ändå glad över att inte ha några värre krämpor än så (om vi blundar för vadkramperna om nätterna!). I gymmet fokuserar jag mycket på ben, rygg och axlar för tillfället, för att förhoppningsvis orka bära en tung mage och bebis sen. Men jag har helt klart dragit ner en växel, och tränar snarare för att underhålla styrkan än något annat.

En vanlig träningsvecka just nu består av tre stycken styrke- eller blandpass (styrka kombinerat med spinning eller crosstrainer), och så cyklar jag T&R till jobbet ett par av veckans dagar. Rörlighetsträning är väl det som saknas just nu, och jag funderar på att byta ut ett pass mot gravidyoga istället. Dock har jag svårt för att tajma in något organiserat (förra graviditeten gick jag på "gravid-yoga-kurs"och det var toppen). Jag har ju en tvååring hemma som knappast skulle låta mamma yoga ifred, så detta skulle få bli efter läggdags. Och efter klockan 20 finns det inte jättemycket energi kvar i denna gravida kvinna... Vardagspussel helt enkelt!

Sista flyget

Favoritfrukosten på Arlanda vid morgonflyg. Jag lyxar alltid till det med frukost här om jag flyger tidigt!

Idag går jag in i vecka 26 och ska förmodligen flyga för sista gången under denna graviditet. Det är ett kortflyg till Köpenhamn med jobbet, men de tjusiga stödstrumporna fick åka på! Hade planerat en liten weekend med mannen min nu under hösten egentligen, men vi båda insåg att det är rätt ansträngande att åka på en weekend och att det inte är vad vi behöver just nu. Istället ska vi åka till Yasuragi hasseludden över en halv helg, för att få koppla av och få lite kvalitetstid ihop. Men vi skjuter på det roliga till i oktober någon gång när vi behöver det som mest!

Det slår mig också nu när jag sitter och spanar ut över flygfältet från Joe&Juice, att det trots att jag är långt ifrån höggravid inte är så lång tid kvar tills vår lilla flicka lär vara här. Den senaste månaden efter semestern har ju bara sprungit iväg, och om mindre än tre månader har jag tänkt att gå på mammaledighet. Det är ju faktiskt inte längre en evighet kvar tills dess!

Visa fler inlägg