En mysdag i soffan...

Jag har fuskat i mig några semlor redan tidigare, men idag får man visst äta en med gott samvete. Köpte två minisemlor när jag var på Ica idag, men kunde inte hålla mig till ikväll när R ska få sin, så min semla ligger redan i magen.


Idag har vi till skillnad mot igår (båda barnen hemma) en lugn dag här hemma. Storebror är på dagis och hämtas av mormor där han ska sova över. Den här dagen känns helt plötsligt hur lång som helst! Så pass lång att jag inte alls får någon spark i baken att göra något vettigt överhuvudtaget. Men det är ganska skönt att ha en riktig mysdag också. Vi försökte ta en promenad tidigare, men den blev inte lång eftersom det började regna.

Det är så mysigt att ha en lillskrutt sovandes på bröstet, när man för en gångs skull inte känner sig stressad över att hon borde vakna snart och äta för att man har bråttom iväg, eller över att man borde skynda sig att få något gjort hemma innan man ska hämta på dagis... Jag tror faktiskt att jag kryper djupare ner här i soffan resten av eftermiddagen. Nu när jag väl kan! Man får dessutom rätt mycket gjort med en mobiltelefon i handen också! Jag har nämligen ett 3-årskalas att planera, och den här gången kommer det faktiskt några barn. Jag vet inte alls vart jag ska börja, med några kul aktiviteter för 2-3 åringar måste jag försöka komma på!

Vilodag

Igår hade vi en rackarns trevlig pizza- & spelkväll tillsammans med ett par vänner hemma hos oss. Stora barnen somnade snällt vid 19.30, och lillasyster till och med tidigare än så. Det var så trevligt att vi höll igång till nästan ett på natten. Rekord för att vara vi efter att lillasyster kom! Sedan skulle båda barnen upp vid 07 så vi har varit lite slöa idag.


R fick vila lite på förmiddagen, och sedan åkte han och V till naturhistoriska museet. Nu passar jag på att försöka vila lite här hemma om lilla fröken tillåter.

Annars har vi haft ett relativt bra veckoslut trots att vi tampats med både feber och förstoppning hos stackars storebror. Hoppas dock på att vi går en piggare och friskare vecka till mötes nu!

Hej gymmet!

Idag aktiverade jag mitt träningskort igen, och tränade det första passet sedan en vecka före förlossningen. 40 minuter, varav lite uppvärmning på crosstrainer och resterande tid lite axplock ute i gymmet. Det blev en lätt men salig blandning av rygg, ben, triceps och axlar, och som avslut ländrygg (rygglyft) och höftlyft på mattan. 


En fantastiskt skön känsla att få lyfta lite vikter och ta i igen! Jag började lågt, kanske lite lägre än nödvändigt, men jag tar hellre det säkra före det osäkra, och växlar upp träningen gradvis.

Gruppträning (förutom möjligtvis cykling) får vänta ett tag till! Men jag är rätt sugen på att testa "mama-passen" som är anpassade efter nyblivna mammor, och som finns på schemat under förmiddagarna två dagar i veckan. Jag hoppas att lillskruttens rytm kan tajma dessa åtminstone någon gång då och då. Det vore fantastiskt att få träna lite under dagtid. 

Fortsatt kommer coreträningen endast bestå av mamma-mage-appen ett tag till.

Visa fler inlägg