Att somna vart som helst

Både jag och Valter somnade i vår lilla koja ute på terassen idag

En av alla de härliga bonusar med att ens barn blir äldre (ja shit han är ju inte längre en bebis på långa vägar!) är att han numera kan somna precis vart som helst när han är trött, till skillnad mot förr när man kunde vagga i evigheter eller tills ryggen inte pallade mer, eller rulla vagn i kilometer efter kilometer... Och ändå kunde man sällan räkna med att tuppluren skulle bli längre än tiden som det tog att natta!

Det är himla praktiskt att han bara somnar när han behöver det helt enkelt, oavsett vad vi pysslar med. Det är egentligen bättre om han somnar en stund i famnen, soffan eller något annat random ställe, än om han somnar i sängen. I sängen sovs det alldeles för länge numera, om han ska gå och lägga sig någorlunda tidigt på kvällen sedan. En tupplur på dagen kan lätt bli två timmar lång om han sover i sin säng, och då kan vi räkna med att han ugglar uppe till 22 på kvällen.

Kort och gott är det rätt så skönt att tuppluren på dagen numera sköter sig självt, och dessutom är väldigt flexibel. Men jag skulle nog vilja påstå att vi alltid har haft det bra vad gäller sömnen med vår lilla kille. Vi håller alla tummar och tår för att lilla syskonet blir lika bra på att sova!