Gymmets nöjdaste bebis

Igår kom vi äntligen iväg på något som jag har försökt tajma i ett par veckor: StrongMama på Sats. Det är ett mammapass dit bebisen kan följa med, och som jag körde även när jag var föräldraledig med storebror.


Det är ju generellt lite knepigt att passa tider med en liten skrutt, och framförallt att tajma en mätt och pigg (alternativt sovande) bebis en specifik tid. Så som förmiddagsamningen tajmade trodde jag inte att jag kunde komma iväg till passet som skulle börja klockan 13. Men helt plötsligt var hon hungrig vid 12, vilket innebar en perfekt tajming för att kunna träna mellan 13-14 innan det generellt kan hungras igen här.

Jag skyndade mig iväg efter amningen och lilla I hann sova en kvart i vagnen. Jag hade hoppats på att ha henne sovandes ett tag till, men hon slog upp ögonen när vi klev in i salen. Det bådade inte gott... Men tji fick jag, för hon var nog en av de nöjdaste bebisarna på passet hela timmen igenom! Efter passet ammade vi i gruppträningssalen, och hon sov som en stock därefter istället.

Passet var upplagt som cirkelträning med alltifrån benböj till rygglyft, gummibandsövning för baksida axlar , step-up på låda till bröstpress. Bebisarna låg i mitten på mattor och de flesta mammor fick nog titta till eller ta upp sina bebisar ett par gånger under passet. Jag var helt förvånad över att få fokusera helt och hållet på träningen. I slutet blev det lite core-övningar "tillsammans" med bebisen, och det var ju en riktig höjdare när många bebisar så sakteliga hade börjat bli otåliga.

Jag behöver nog inte ens tala om att jag är väldigt nöjd med dagens träning! Jag kommer säkerligen inte att tajma en lika nöjd bebis alla gånger, men jag ska helt klart försöka få till detta en gång i veckan. Jag trivs verkligen med gruppträning och att kunna träna dagtid med lilla I är en fantastiskt effektiv sak att kunna göra, innan jag känner mig mogen för att lämna in henne på Minisats. Jag är för övrigt väldigt nöjd med Minisats där vi bor, och storebror älskar att vara där. Men jag tänkte vänta tills influensasäsongen är över före lillasyster får följa med dit!